Temafest Cirkus

Få teman på fest är så bra och mångsidiga som Cirkustemat. Speciellt eftersom att det också går att blanda med varieté och då får en elegantare touch för de som vill. Cirkus har funnits länge och utvecklats vilket dessutom gör att nycirkus också kan vara aktuellt. Hur lyckas du med din cirkustemafest? Vi hjälper dig på vägen dit!

Inbjudan: En inbjudan som sätter stämmningen är A & O. Skicka den på brev och gör det lilla extra. Nedan finns en mall som du kan ladda ner, öppna i photoshop och anpassa till din fest. Skicka med en ”biljett” också, på så sätt har du redan börjat göra festen lite mer interaktiv. Kom ihåg att en riktigt bra inbjudan sätter stämningen.

Utklädnad: En riktigt bra cirkusfest innebär att folk klär ut sig. Skriv gärna lite förslag i inbjudan på vad folk kan klä ut sig till. Gör en pinterestboard och skicka med i inbjudan eller lägg in i facebook-gruppen. Påminn folk om den gamla sortens cirkus med skäggiga damer, ormtjusare och andra lite mer annorlunda utklädnader.

Inspiration cirkusfest

Hur du lyfter cirkustemat på festen:

– Ta biljett i dörren och bjud på popcorn i pappersstrutar som du enkelt kan göra av A4 och välkomstbål.

– Ha en fotohörna med något cirkusaktigt tyg i bakgrunden och kanske någon möbel som är lite cirkusaktig.

– Heliumballonger, Helium går att köpa på teknikmagasinet för några hundralappar och gör garanterat succe.

– Cirkusmusik, hittar du på enkelt på spotify.

– Har du projekor så projecera kanske någon gammal cirkusfilm på en vägg.

– Belysning med olika färger på glödlampor hittar du för ca 400kr på Lagerhouse eller

Claes Ohlson.

– Vimplar – Ta ett långt snöre och fäst triangelformade tygbitar eller papper i olika färger. Ger garanterat cirkuskänsla.

– För den riktigt ambitiöse – gör ett cirkustak. Skaffa några meter tyg (hur mkt beroende på rummet men ca 12m) förelagsvis i färgerna blått/vitt/rött och klipp i fyra lika långa delar. Om du vill så gör bitarna triangelformade så de är tunna på en sida. Sätt ihop i mitten(tunna sidan) med snöre och fäst i taket i mitten av rummet. Spänn ut till hörnen av rummet lite buktande så du får känslan av cirkustält.

Mat/Snacks: Tårtor, klubbor, kanderade äpplen och kanske korv med bröd som nattamat om kvällen blir lång.

Ladda ner inbjudan i photoshopformat som du kan ändra själv:

Biljett Cirkusfest

Inbjudan Cirkusfest

Inbjudan Cirkusfest framsida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *