Lyckad temafest för lata

Alla tycker inte att det är kul med temafest, vissa får rent utsagt ångest och struntar i festen eller ännu värre kommer outklädda. Men det finns temafester som är både roliga och enkla, sådana teman som gör att det helt enkelt är svårt att bortförklara sig och som får alla att känna sig bekväma. Med rätt tema så kommer ni bli förvånade hur den mest motstridiga förvandlas till en som faktiskt följer alla temats regler och kanske till och med blir entusiastisk.

Succefaktorn: Gör det enkelt att klä ut sig genom att låta folk använda det i garderoben som de redan äger.

Temafest för lata nr 1 – svart/vitt med detaljer i någon färg.
Alla människor har någonting som är svart och någonting som är vitt hemma. Ingen känner sig obekväm i svart och vitt och vill man göra lite mer av sina kläder så går det att twista kläderna men behålla färgerna. Lägg till att alla måste ha åtminstone en detalj i tex rött och där har du ett tema som inte kan gå fel. Alla kommer uppskatta temat eftersom alla kan göra så mycket eller lite de själva vill. Dessutom går det att skapa en speciell spellista med musik där allt måste ha en anknytning till de tre färgerna. Likadant går att göra med drinkar och utsmyckning av lokalen där festen äger rum.

Temafest för lata nr 2 – Klä dig i valfri färg från topp till tå
Det här temat finns i flera varianter, här presenteras två:
1. Här har ni det riktigt lätta temat som ger en liten temafest-touch utan att spela för mycket på utklädnad. Varje person får välja precis vilken färg den vill och klä sig i precis vilka plagg den vill så länge det är samma färg rakt igenom i allt. Kanske kan det vara bra att säga ”alla färger utom svart” men kanske spelar det ingen roll. Det är upp till hur ni som festfixare tror att folk resonerar.

2. Alla klär sig i så färgglada kläder som möjligt men de behöver och ska helst inte hålla sig till en färg utan blanda, en rosa halsduk, gröna strumpor och blå byxor osv. Det kommer garanterat bli en färglad fest. Man kan stanna där om man vill och beroende på hur ens vänner är. Men det går också att införa en aktivitet under kvällen som går ut på att varje person på festen får i uppdrag att byta till sig kläder så att så många som möjligt slutar i helt en färg. Där kan ni ha vissa priser för tex ”första personen som blir helt grön” som ni kanske inte säger högt utan låter bli en överraskning för de som lyckas pricka in utan att veta.

Det går att leka hur mycket som helst med temafester på temat färg. Ett tema som är svårt att misslyckas med.

/ For your Inspiration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *