Bästa kaffet i Göteborg!

Jag (Jonas) har under de senaste månaderna drivit ett instagramkonto som heter CoffeofGothenburg som inspirerades av kontot CoffeeofBudapest som jag följt i flera år!

Eftersom kontot fortfarande är ganska nystartat har det inte jättemånga följare men jag har ändå varit ganska flitig med att få ut innehåll på det med sammanlagt 52 inlägg!

Latte Art är för mig en av de finaste formerna av konst. Det är en väldigt förgänglig typ – den håller oftast bara några minuter tills den är uppdrucken och då har man liksom konsumerat konsten mer bokstavligt än man gör med någon annan form av konstuttryck! Dessutom är det en kombination av bönornas karaktär med baristans skills, utrustningen och massa andra saker som bidrar till vad det blir för konstverk för dagen!

Eftersom jag besökt massa ställen i Göteborg för att hitta det bästa kaffet och de snyggaste varianterna av Latte art gjorde jag en video där jag tipsar om mina favoritställen för att dricka kaffe i Göteborg. Om du vill höra mig säga “really” väldigt många gånger kan jag definitivt rekommendera att kolla den videon! Jag behöver helt enkelt fler adjektiv i min engelska…

Jag skulle rekommendera följande ställen:

Bar Centro, Kyrkogatan 31
Den kaffebar i Göteborg som har allra högst snittkvalitét på kaffe. Oavsett vilken barista som jobbar levererar de grymt kaffe. Både 50-50 och Cappuccino är otroligt bra och jag rekommenderar de 100%.

Kastello, Landsvägsgatan 38
Kastello är det närmaste man kan komma ett stammisställe för mig personligen. Jag gillar verkligen stämningen som skapas av att det är en kombination av kafé och butik och det är lite varierande vad de säljer för dagen – saker som de gillar helt enkelt. Väldigt trevlig personal och väldigt bra kaffe plus ett gäng riktigt bra lättare maträtter på menyn. Jag brukar gå antingen för en 50-50, cappuccino eller ett frukostpaket när jag är här.

Swedish Match Store, Kungstorget 10
För att vara ett snusföretag är Swedish Match otroligt bra på kaffe! Detta mest för att de använder mina absoluta favoritkaffebönor – Johan och Nyström La Bomba. De har riktigt starka oljiga espressos som är perfekta som både cortado och cappuccino + att man kan få en prilla till kaffet som dessutom alltid kommer med en bit choklad. Otroligt trevlig personal och alltid gott om plats i sköna soffor!

Dirty Records, Andra Långgatan 4
Dirty Records är en kombinerad skivbutik och kafé och är precis lika bra oavsett om du går hit för kaffe eller för att köpa skivor. Jag som brinner mycket för jazz kan botanisera hur länge som helst i deras jazzsektion och deras bönor är precis som Swedish match starka och väldigt välsmakande. Klassiskt mysigt ställe att hänga på med olika möbler och en väldigt personlig stämning.

Johan & Nyström, Kungsportsavenyn 21
Det finns många Johan och Nyström i Göteborg efter att de tog över ett gäng av Da Matteos tidigare caféer. Eftersom jag jobbar i samma hus som J&N går jag hit VÄLDIGT ofta och det är alltid bra kaffe. Det är ett av de bästa ställena när det kommer till att anställa baristor som faktiskt vet vad de gör. Det enda negativa är att det är lite dyrare än standardpriserna i Göteborg – men jag skulle faktiskt säga att det är värt det!

Domi, Eklandagatan 11
Man hittar inte detta ställe om man inte vet att man ska gå dit eftersom det ligger en liten bit bort från gator man passerar i vanliga fall. Det är definitivt värt ett besök både för deras underbara frukost och för deras kaffe som är gjort på enbart ekologiska råvaror. Supertrevliga snubbar som äger det. Det finns inte jättemycket sittplatser men brukar inte vara några problem att få plats! Bra priser och bra kvalitét!

Bonus! Ställena som nästan kom med på listan i videon!

Tonys Coffeebar, Skånegatan 35
Några av de bästa cappuccinos jag druckit i Göteborg har varit från Tony på hans kaffebar med eget namn! Det har blivit en tradition att varje gång vi ska flyga ut från Göteborg tar vi en kaffe här innan flygbussen går. Det är definitivt det bästa kaffestället precis vid korsvägen MEN när inte Tony själv jobbar går det inte att få bra kaffe. Tyvärr är det ingen av de andra anställda som kan göra något ens i närheten så bra som Tony. Så om du ska gå hit – se till att Tony gör din kaffe så kommer du bli mer än nöjd!

Kafferosten, Linnegatan 62

Ett av de bästa ställena i stan att käka frukost på, och dessutom riktigt bra kaffe! Jag har varit här lite för få gånger för att kunna säga hur hög kvalitét de håller under en längre tid – men de gånger jag varit här och käkat har kaffet jag fått varit helt klart tillräckligt bra för att nämnas på den här listan.

Kaffelabbet, Landsvägsgatan 15
Eftersom detta ställe ligger så nära Kastello brukar jag oftast landa på Kastello istället för här – men den enda gång jag gick hit måste jag säga att jag blev imponerad. Det är en butik för kaffemaskiner och liknande men de serverar även kaffe och det gör de väldigt bra!

Llama Lloyd, Väderkvarnsgatan 16a
Hisingen måste ju få en plats på listan också! Robin på Llama Lloyd gör både grymt kaffe, är väldigt trevlig och anordnar event med väldigt bra teman kring shared economy och hållbarhet. I mina ögon tveklöst bästa kaffestället på Hisingen och mycket värt att åka till även om man inte har vägarna förbi!

Hoppas att det kan vara till hjälp för din kaffeinspiration i Göteborg! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *