9 Snygga möbler av lastpallar

Lastpallar är utmärkta för att bygga möbler, och konst av. En av de bästa do it yourself-grejerna att komma igång med, eftersom det inte krävs mycket.

De allra enklaste formerna kräver inte ens hammare&spik / skruvdragare, utan du kan bara stapla pallarna på ett bra sätt för att skapa en möbel:

Säng av lastpallar:

Skohållare av lastpallar:

Soffa av lastpallar:

För att ta det en nivå till kan man lägga till några vinkeljärn eller gångjärn, några bitar rep, och några skruvar, eller lite färg och skapa ganska avancerade kreationer:

Soffbord av lastpall:

Klädhängare av lastpall:

Utefåtölj av lastpall:

Och vill du ta lastpallskonsten och konstruktionen en nivå extra, och lägga riktigt mycket krut på det, så är det fullt möjligt också!

Arbetsstation av lastpallar:

Vardagsrum av lastpallar:

Trappa av lastpallar:

Det bästa med lastpallsmöbler är att de går så otroligt lätt att bygga om. Om man tröttnar på borde så bygger man om det till en soffa, och tröttnar man på soffan kanske det blir ett cykelställ. Att möblera om ett rum får en helt annan dimension när man med några handgrepp, och eventuellt några skruvar kan bygga om en möbel till en annan.
Se upp bara, för när du väl börjat intressera dig för lastpallar kommer du leta överallt för att hitta den perfekta. Jag brukar fråga i affärer. De får ofta in dem dagligen och slänger dem sedan. De allra tyngsta EU-pallarna är inte mkt att ha då de är så otympliga, men de något mindre funkar utmärkt!

Det finns en typ av lastpallar – de impregnerade lastpallarna som man bör undvika då de innehåller många kemikalier som kan vara skadliga för hälsan att vara i närheten av – alltså inget du vill ha i ditt hem.Läs mer i Vi i Villas artikel.

Ut och jaga lastpallar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *